Boveneinds Boeltje 2019

Zaterdag 1 juni was het weer zover. Voor de achtste keer werd door jeu de boules vereniging Le Moulin in Boven-Leeuwen weer het Boveneinds Boeltje gespeeld. Ook nu weer op de eigen banen bij d’n Dulper, op het kerkplein en in het leefpark Zonnewoud.

De vrijwilligers van de club hadden weer uitstekend hun best gedaan. Er waren 16 banen beschikbaar en ook het Dulperplein was feestelijk versierd. Dat was ook wel nodig want liefs 32 teams, niet alleen afkomstig uit Maas en Waal, maar ook uit Nijmegen,  Megen, Tiel, Beuningen en zelfs Alphen a.d. Rijn, hadden ingeschreven.

Verder had ook de wedstrijdleiding de weergoden verzocht om hun welgezind te zijn. Ze werden op hun wenken bedient. De zon scheen uitbundig hetgeen de stemming alleen maar verhoogde.

Maar toen om half elf iedereen paraat stond, opende voorzitter Diny van Tongeren met een welkom en de uitleg van enkele regels die in acht genomen diende te worden. Voorts bedankte ze met een envelop met inhoud, een bloemetje en een trofee nog de familie Erkelens voor hun tien jaar inzet voor het Boeltje want na tien jaar geeft de familie Erkelens het stokje over.

Maar hierna ging iedereen hun eerste baan opzoeken om aan het toernooi te beginnen. Voor de lunch werden er door alle teams twee wedstrijden gespeeld, waarna de deelnemers voor de lunch gebruik konden maken van een voordeelbon speciaal door de catering vervaardigd waardoor je voor een gereduceerd tarief gebruik kon maken van heerlijke broodjes en ander lekkers.

Maar  er diende nog twee wedstrijden gespeeld te worden en met een voldaan gevoel ging ieder weer zijns weegs. Maar om half vijf kon de wedstrijdleiding de balans opmaken want de finales moesten ook nog worden gespeeld.

De halve finale  A werd gespeeld tussen Willie van de Berk en Ria Rood (deze viel in voor Willie Hommersom die wegens omstandigheden afhaakte) tegen Hans Juckers en Theo Geitenbeek, deze wedstrijd werd overtuigend door Hans en Theo gewonnen, niet vreemd want zij waren de winnaars van 2018.

De halve finale B was tussen Luuk en Johan van de Poel en B. de Jong en R. spelbos en werd na een spannende wedstrijd gewonnen door Luuk en Johan. zodat de Jongh met spelbos tegen Willie v.d. Berk met Ria Rood samen voor de derde plaats streden, en deze werd gewonnen door B de Jongh en R.Spelbos.

De finale werd dus gespeeld tussen de winnaars van vorig jaar, te weten Hans Juckers en Theo Geitenbeek tegen Luuk en Johan van de Poel, alle vier spelers met veel ervaring maar  Hans en Theo waren op dat moment blijkbaar niet meer in vorm want ze verloren dik met 13-0 zodat Luuk en Johan  dit jaar  de eerste prijs naar Nijmegen konden meenemen.

Resumerend:   1e Prijs Luuk en Johan van de Poel,

                              2e Prijs Hans Juckers met Theo Geitenbeek

                              3e Prijs B. de Jongh en R. Spelbos

 

De poedelprijs was voor Rein van Hoorn en Albert Megens met 30 minpunten.