20180602_130358-2.jpg                 Het 7e Boveneinds Boeltje gezellig!

Op 2 juni werd alweer het 7e Boveneinds Boeltje gespeeld. Het bestuur en de aktiviteitencommissie hebben alles uit de kast gehaald om er een geslaagd evenement van te maken. Zeker ook omdat tevens het 10 jarig bestaan van Le Moulin werd gevierd moest alles perfect worden geregeld. Dit alles geregisseerd door onze voorzitter met een strak plan van aanpak.

Alle deelnemers werden bij aankomst verwelkomt met koffie en krentenbrood. Tijdens de pauze was er een optreden van de bekende Maas en Waalse accordeonisten Tineke Kusters en Jan van Eck.

De aankleding van het terrein was goed geregeld. Een team van vrijwilligers zorgden dat de banen bij de kerk en in het park Groenewoud er netjes bij lagen. Het presentje voor de deelnemers was en de bekers voor de winnaars waren ook op tijd.

Ook werd de burgemeester  van West Maas en Waal uitgenodigd om het eerste butje uit te gooien, echter door een misverstand was Burgemeester van Neerbos een uur te laat waarvoor hij zich later in zijn toespraak voor verontschuldigde. Hij zegde toe om op een reguliere speeldag eens mee te komen boulen hetgeen hem een enthousiast applaus opleverde.

De wedstrijden begonnen dus zonder officiële opening om half elf met een klein regenbuitje. De hele dag bleef het verder droog met een aangename temperatuur.

Om een uur werd er een pauze ingelast waarin de lunch werd gebruikt, verzorgd door het team van D´n Dulper. Hiervoor was een speciale kortingskaart beschikbaar. Tijdens deze pauze werd ook de muziek verzorgd door voornoemd duo. Hun optreden werd door iedereen bijzonder gewaardeerd.

Na deze pauze werden de laatste wedstrijden uitgespeeld. Hierna kon de wedstrijdleiding de balans opmaken en de kandidaten voor de halve finale bekend maken.

De halve finale A werd gespeeld door Hans en Sarina Blom versus Truus van Oijen en Ria Rood. In een spannende wedstrijd hadden de ervaren Hans en Sarina het niet gemakkelijk tegen Truus en Ria en laatstgenoemde kwamen met 12-13 als winnaars uit de strijd.

In de halve finale B kwamen Hans Juckers  en Theo Geitenbeek uit tegen Hemmie van Elk en Theo Beumer. Hier lieten Hans en Theo zien dat ze meer ervaren waren en ze wonnen met 13-2.

In de kleine finale werd om de 3e en 4e plaats gestreden door Hans en Sarina Blom versus Hemmie van Elk en Theo Beumer. Weer werden Hemmie en Theo met 13-2 verslagen. Beslist geen schande als je als twee amateurs op een open toernooi, waar ook profs meedoen, toch nog als vierde genoteerd wordt. Je wint er echter geen prijs mee, want de derde prijs ging naar Hans en Sarina Blom.

De finale werd gespeeld door Hans Juckers en Theo Geitenbeek versus Truus van Oijen en Ria Rood. Het werd een bijzonder spannende aangelegenheid. Tot de stand 4-4 ging het gelijk op maar na een kleine inzinking van de dames liepen de beide heren al gauw uit. N inspanning van inmiddels zes wedstrijden begon de vermoeidheid vooral bij Truus op te spelen. De dames moesten het tenslotte  afleggen tegen de heren en Hans en Theo kwamen met 13-6 als winnaars uit de strijd.

De voorzitter kon als afsluiting de derde prijs uitreiken aan Hans en Sarina Blom, op de tweede plaats kwamen Truus van Oijen en Ria Rood maar overduidelijk waren Hans Juckers en Theo Geitenbeek  de winnaars van het 7e Boveneinds Boeltje.

Als laatste kan nog vermeld worden dat de beruchte Fanny, die niemand mee naar huis wil nemen, toch uitgereikt werd aan Riet Peters en Ad Werkhoven die de meeste minpunten(34) bijeen sprokkelde.