Clubkampioenschap voor doublet op vrijdag 25 augustus 2017.

Deze vrijdag was het prachtig zonnig weer. Om 12.15 uur werd met een heerlijk kopje koffie aangevangen met dit Clubkampioenschap op de banen bij d’n Dulper. Onze voorzitter Diny van Tongeren opende het clubkampioenschap.

De loting was al eerder gedaan dus de teams waren al bekend. Er deden in totaal 12 teams mee. De administratie werd afgehandeld door de activiteitencommissie Joke van den Hurk en Tonny Ariëns.                                                                                                                     

Bij aankomst bleek dat de banen er weer picobello bij lagen, met dank aan Piet van Maurik en helpers. Het zag er weer gezellig uit. Op het terras waren parasols geplaatst. De wapperende vlag in top en de banen versiert met slingers. Ook het reclamebord met onze sponsors ontbrak niet.

Wim Janssen en Frans van Dreumel mochten hun titel verdedigen. Het was spijtig voor Frans dat hij om gezondheidsredenen niet mee kon doen. Na loting nam Ad Werkhoven zijn plaats in.

Om 13:00 uur werd met de wedstrijden in de eerste ronde gestart na uitleg over de spelregels. Een opvallende wijziging was er over het uitgooien van de but. De voorrondes gingen over twee wedstrijden. Na de eerste ronde waren er al enkele teams met goede uitslagen om in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Na de tweede ronde waren er nog vier koppels over die moesten strijden om de prijzen. Uiteindelijk kwamen de volgende winnaars uit de strijd:                                                               

Op de eerste plaats, dus clubkampioenen Wim Janssen en Ad Werkhoven met 16 pluspunten, op de tweede plaats Piet van Maurik en Zeger Salomé met 8 pluspunten en op de derde plaats Lenie Steenbruggen en Riet Peters met 7 pluspunten.

De poedelprijs was ,na een extra worp op het but, voor Wim v.d.Akker en Riek van Elk.

Het was een bijzondere prestatie van Wim Janssen die zijn titel prolongeerde met een andere partner, Ad Werkhoven.

Nadat de prijzen werden uitgereikt door de activiteitencommissie, en we genoten hadden van een goed verzorgd buffet door de beheerder van d’n Dulper, zijn we na een gezellig samenzijn huiswaarts gegaan na een zeer geslaagd clubkampioenschap 2017.

Een woord van dank aan het bestuur, de activiteitencommissie  en iedereen die geholpen heeft.

Simon Luites

Voor alle uitslagen 2-KlikHier-2.jpg