6e Boveneinds Boeltje.

Ja hoor de organisatoren van het 6e Boveneinds Boeltje hadden het 3 juni weer voor elkaar gekregen met de weergoden. Want zoals bij elk toernooi wat ze organiseren was het ook 3 juni weer stralend weer en daar hebben de 31 deelnemende teams volop van genoten.

De baancommissarissen, de wedstrijdleiding, de scheidsrechters het bestuur, kortom ieder element van de organisatie had hun onderdeel van het geheel helemaal klaar. De 16 banen lagen er piekfijn bij en de dames van de wedstrijdleiding zaten om tien uur klaar om de eerste deelnemers in te schrijven. Toen om half elf de voorzitster na haar openingswoordje het startschot had gegeven kon de strijd losbarsten.

Voor de pauze werd het al snel duidelijk dat er al 8 teams waren met de volle winst uit 2 wedstrijden. Voor hen werd het spannend om dit ook de tweede helft vol te houden. Uiteindelijk waren er maar 2 teams die de volle winst van 4 gewonnen wedstrijden behaalden en dat waren John v.d.Hurk/Toon de Keizer en Hans en Sarina Blom.

Er dienden dus nog twee teams gevonden te worden om aan de finales te beginnen.Dus werden de teams met de meeste pluspunten opgezocht en dat waren Tonnie v.d.Akker/Ria van Eck met 22 pluspunten en Simon Luites/ Lenie Steenbruggen met 20 pluspunten.

De halve finale werd dus gespeeld door Hans en Sarina tegen Tonnie en Ria welke werd gewonnen door Hans en Sarina met 13-12, terwijl de wedstrijd tussen John en Toon tegen Lenie en Simon werd gewonnen door Lenie en Simon met 5-13

De winnaars van deze twee partijen speelden toen tegen elkaar om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Deze wedstrijd was voor Hans en Sarina bijzonder spannend want zij waren wel de winnaars van twee jaar geleden dus erg gebrand op weer de volle winst. Zij hadden echter niet gerekend op Lenie Steenbruggen. Bij een stand van 10-10 met nog drie boules te spelen gooide zij deze drie boules perfect op het but en bracht daarmee de stand op 13-10 in hun voordeel. Hiermee sleepte ze samen met Simon Luites de eerste prijs in de wacht waarna Simon Lenie van pure vreugde de hele baan over droeg.

Maar er diende ook nog om de derde en vierde plaats gespeeld worden en dat deden John v.d. Hurk en Toon de Keizer tegen Tonnie v.d.Akker en Ria van Eck. De uitslag hiervan werd uiteindelijk  13 – 12………. dus met een zo klein mogelijke winst van één pluspunt gewonnen door John en Toon.

Om zes uur waren de wedstrijdleiders zo ver dat alle plus en minpunten keurig op papier stonden en kon de voorzitter de prijzen uitreiken.

De derde prijs ging dus naar John v.d. Hurk en Toon de Keizer, de tweede prijs mochten Hans en Sarina Blom ontvangen, maar de volle winst en dus de eerste prijs was voor Lenie Steenbruggen en Simon Luites.

Zoals altijd zijn er natuurlijk ook over deze zaterdag wel smeuïge anekdotes te vermelden. Zoals Bert van Swam die samen met zoon Mark dacht te beschikken over een “betrouwbaar touwtje”. Echter de scheidsrechter was van mening dat een rolmaat toch meer te vertrouwen was dan de oplossing van Bert.

Zoals ook twee teams die met veel jolijt samen aan de laatste wedstrijd begonnen en al direct veel toeschouwers aantrok. Het ene team stond op gegeven moment al met 7-0 voor en dacht de wedstrijd al bijna gewonnen te hebben. Maar door alle grappen en grollen verloren ze uiteindelijk nog met liefst 13-9.  Deze feitjes  verhogen de sfeer natuurlijk enorm.

In haar dankwoord   keek voorzitter Diny van Tongeren terug op een perfect georganiseerd 6e Boeltje waar iedereen het geweldig naar de zin had gehad. Zij bedankte iedereen voor zijn of haar bijdrage aan een hele mooie geslaagde dag.

Tot ziens op de eerste zaterdag in juni 2018 voor het 7e Boveneinds Boeltje.    

Voor foto's van dit evenement:  KlikHier-6.jpg