Het vijfde Boveneinds  Boeltje.....het was weer gezellig!

Zaterdag 4 juni kwamen er 28 teams uit de regio en ver daarbuiten naar het Dulperplein in Boven-Leeuwen. Zij hadden zich ingeschreven voor het 5e Boveneinds boeltje, een open wedstrijd voor jeu de boules spelers georganiseerd door onze eigen jeu de boules vereniging “Le Moulin”.

De organisatie was weer perfect. Buiten onze eigen banen bij d'n Dulper waren er ook tijdelijk banen aangelegd op het Kerkplein en in het park Groenewoud.In totaal hadden de deelnemers de beschikking over maar liefst 14 banen.

Ook deze zaterdag waren de weergoden Le Moulin  goed gezind. Buiten een verkoelend klein buitje was het de hele dag stralend weer.

Om half elf werden de eerste butjes uitgegooid en konden de voorrondes beginnen.Ieder team diende vier wedstrijden te spelen en na deze voorrondes konden de finalisten bekend gemaakt worden.

De wedstrijdleiding had voor de lunch 2 wedstrijden gepland en 's middags nog twee.Voor de lunch had het team van d'n Dulper weer gezorgd voor een voordelig arrangement zodat iedereen kon genieten van aspergesoep en goed belegde broodjes.In deze lunchtijd was het koor Eige Wijs uitgenodigd. Ze waren zo succesvol dat het koor doorzong tot half drie. Hierna maakten zij plaats voor het muziekgezelschap  “Alted te loat” dat met veel elan de spelers en toeschouwers vermaakte met vrolijke muziek die iedereen kon waarderen.

Tegen vijf uur waren dus de finalisten bekend en kon de halve finale worden gespeeld.In de eerste wedstrijd kwamen Chris van As en Riek van Elk tegen Jaqueline Ouwens en Frits van Schijndel op de baan. Deze wedstrijd werd gewonnen door Chris en Riek met 13-2.

In de tweede wedstrijd waren het Peter en Bram Beumer die tegen Hans Juckers en Theo Geitenbeek de strijd aanbonden. Hier kwamen Hans en Theo met 13-0 als winnaars uit de bus.

Voor de derde plaats speelden dus Peter en Bram Beumer tegen  Jaqueline Ouwens en Frits van Schijndel. Deze strijd werd gewonnen door Peter en Bram met 13-8.

De finale werd gespeeld tussen  Chris van As en Riek van Elk tegen Hans Juckers en Theo Geitenbeek. Na een sterk begin waren het Chris en Riek die op een gegeven moment verslapten Hans en Theo trokken het spel naar zich toe en trokken aan het langste eind met 13-11.

De uitslag luidt als volgt.

1e plaats  Hans Juckers en Theo Geitenbeek 

2e plaats  Chris van As en Riek van Elk

3e plaats  Peter en Bram Beumer.

De poedelprijs ging naar Sjaan van Orsouw en Tinie Megens  met 30 minpunten.

Na veel complimenten voor de organisatie ging iedereen na een afzakkertje met een goed gevoel naar huis en kon “Le Moulin” terugzien op een zéér geslaagd toernooi.

Voor foto's  KlikHier-2.jpg

Voor alle uitslagen KlikHier-2.jpg