Clubkampioenschap 2016

Woensdag 24 augustus was de onderlinge competitie voor doublets  gepland op het Dulperplein. Het was deze dag zo verschrikkelijk heet met een  temperatuur boven de 30 graden dat de organisatie besloot om de hele competitie te verplaatsen naar het kerkplein.

De baanmeesters Wim Janssen en Tonnie van den Akker waren druk doende geweest om drie banen netjes in de schaduw onder de bomen te situeren. Daarbij dachten ze er ook aan om later een baan te verleggen omdat deze niet in de schaduw bleef liggen. Dit was een goeie beslissing, waant onder de bomen was het goed toeven en niemand had daar eigenlijk last van de warmte.

Ook het team van d’n Dulper liet zich van z’n beste kant zien want zij zorgden er voor dat er voldoende stoelen en enkele tafels op het kerkplein voorhanden waren. Ook werd er vanuit d’n Dulper gezorgd dat er grote kannen met koud water met benodigde plastic bekertjes waren.

Maar voordat de wedstrijden konden beginnen was er natuurlijk het vertrouwde kopje koffie vooraf en  het openingswoordje van de voorzitter, waarin zij als eerste vermeldde dat het met ons lid Piet van Maurik, die in het ziekenhuis ligt, naar omstandigheden redelijk goed ging.  Iedereen wenst hem natuurlijk van harte beterschap en we hopen dat hij weer snel op de banen van Le Moulin aanwezig kan zijn.  De voorzitter sloot met haar zegje en wenste iedereen veel succes. 

Jet Bull en Piet Peters, de winnaars van vorig jaar konden wegens ziekte van Jet hun titel niet verdedigen.  Diny van Tongeren wilde proberen om voor Jet in te vallen hetgeen haar anderhalve wedstrijd lukte, waarna Bart van den Hurk de laatste wedstrijd met Piet afrondde.

De eerste ronde werd door de meeste  teams snel uitgespeeld, maar niet Frans van Dreumel  met Wim Janssen die tegen  Chris van As en  Wim Bull bijna een uur nodig hadden om tot een eindstand te komen, maar toen ook deze wedstrijd was uitgespeeld was het tijd om in d’n Dulper van een verfrissing  te genieten.

Maar daarna werd er verder doorgespeeld om ook de tweede ronde af te werken. Ook hier waren er diverse teams waarbij  het spelverloop dermate heen en weer ging zodat het weer erg spannend was.

Maar nadat ook de laatste wedstrijd ten einde was konden Tonny Ariëns en Joke van den Hurk de punten op gaan tellen en de balans op maken waarna de voorzitter de schone taak kreeg opgedragen om de uitslag bekend te maken. De poedelprijs kon nog niet worden uitgereikt omdat er twee teams met 19 minpunten waren.

De oplossing hiervoor werd gevonden door deze teams beiden nog een boule naar een but te laten gooien waarna diegene die het dichts bij het but lag de winnaar van de poedelprijs was.

Deze eer was dus weggelegd voor Riet Peters met Zeger  Salomé welke een leuk flesje wijn ontvingen

Op de derde plaats kwamen Simon Luites met Tonny Janssen  met 15 pluspunten die een mooie fles wijn kregen.

De tweede plaats was voor de gebroeders Wim en Tonny van den Akker met 16 pluspunten  en zij kregen een kistje met twee flessen wijn.

Maar op de eerste plaats kwamen totaal onverwacht Wim Janssen en Frans van Dreumel met een totaal van 18 pluspunten en hiermee kwam dit tweetal in het bezit van de wisselbeker en werden ze ook nog aangenaam verrast met een goed gevulde krat met boodschappen gesponsord door de Jumbo.

Ook ontvingen alle winnaars ook nog een speciaal voor deze dag vervaardigde oorkonde.

Inmiddels was het team van d’n Dulper onder leiding van Willie Erkelens klaar met de voorbereiding van een geweldig warm en koud buffet wat er bijzonder goed uitzag en wat iedereen zich ook goed liet smaken.

Als afsluiting waren er nog drie soorten ijs met verse vruchten en slagroom waarna onze voorzitter Diny van Tongeren  met een tevreden gevoel deze dag afsloot met een welgemeende dank aan de vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten en een tot volgend jaar aan de “aanhang” en een tot woensdag aan de leden.