4e Boveneinds Boeltje een succes!

Zaterdag 6 juni was het weer gezellig druk op het Dulperplein in Boven-Leeuwen.
Jeu de boules vereniging Le Moulin organiseerde voor de vierde keer weer het Boveneinds Boeltje.

De beheerder van d’n Dulper had samen met zijn team weer zijn uiterste best gedaan om het plein een feestelijke uitstraling te geven. De organiserende vereniging had het plein versiert met vlaggen en ballonnen. Daarnaast werkten ook de weergoden met een stralend zonnetje mee om dit evenement te laten slagen.

Om alle deelnemers de ruimte te geven om hun vier wedstrijden te spelen waren er buiten de banen op het Dulperplein nog extra banen gerealiseerd op het kerkplein en in het door de stichting Leefbol aangelegde park Groenewoud.

Bijna dertig teams stonden te popelen om het eerste butje uit te gooien maar eerst wilde de voorzitter Diny van Tongeren iedereen welkom heten en een prettige wedstrijd toewensen.
Om half elf konden de eerste twee van de vier wedstrijden beginnen die ieder team diende te spelen.
Van half een tot half twee was er een pauze om de door het team van d’n Dulper bereide lunch te gebruiken.
’s Middags werden de laatste twee wedstrijden gespeeld waarna de wedstrijdleiding de punten kon tellen zodat de kwartfinalisten bekend waren.

De eerste kwartfinale was tussen Johan en Luuk van de Poel en Chris van As en Tonny van den Akker. Deze werd gewonnen door Johan en Luuk die dus doorgingen naar de finale.
De tweede kwartfinale ging tussen Hans en Sarina Blom en Thé Ouwens en Reijn van Hoorn. Deze werd gewonnen door Hans en Sarina die ook doorgingen naar de finale.

De kleine finale werd gewonnen door Chris van As en Tonny van de Akker en de winst in de finale werd opgeëist door Hans en Sarina Blom

Voordat de finalisten hun prijs in ontvangst konden nemen werd volgens de traditie eerst de poedelprijs, te weten een replica van de blote kont van Fanny (iedereen die iets meer van het jeu de boules spel weet kent dit fenomeen wel) aan de grootste pechvogels uitgereikt.

Als opmerkelijk detail kan nog worden vermeld dat Aad Snijders (een van de winnaars van vorig jaar) nu met Antoine van Veerdonk deze poedelprijs in ontvangst mochten nemen.

Uiteindelijk kon onze voorzitter overgaan tot de uitreiking van de prijzen en de winnaars feliciteren.

De uitslag luidt dus als volgt:
1e prijs Hans en Sarina Blom.
2e prijs Johan en Luuk van de Poel
3e prijs Chris van As en Tonny van den Akker

Voor foto's KlikHier-2.jpg

Voor alle uitslagen: KlikHier-3.jpg