3e Boveneinds Boeltje

3e Boveneinds Boeltje 2014

Zaterdag 7 juni was het op het  Dulperplein bij onze banen  erg druk, want we hadden het 3e Boveneinds Boeltje georganiseerd.

De deelnemers kwamen uit alle windstreken, behalve Boven- en Beneden-Leeuwen waren ook Wamel, Deest, Megen en  Beuningen vertegenwoordigd. De activiteitencommissie had bij de weergoden het allerbeste weer geregeld dat er te krijgen was, en de temperatuur was af en toe een beetje te gortig, maar de beheerder van d’n Dulper was er op voorbereid om de dorstige kelen te laven.

Behalve de drie banen op het Dulperplein die beschikbaar waren  hadden we had ook zes banen op het kerkplein en 11 banen in het Park Groenewoud aangelegd, dus de tachtig ingeschreven deelnemers waren verzekerd van een baan om er hun spel op te spelen.

Na een welkomstwoord van de voorzitter werd er om 10:30 u. het eerste but uitgegooid en kon men beginnen aan de serie van vier wedstrijden en omstreeks 17:00 uur waren er de vier koppels bekend die vier wedstrijden met de meeste pluspunten gewonnen hadden en dus de finale mochten gaan spelen.

Na de halve finale en de finale was dan toch eindelijk de uitslag bekend en kon de prijsuitreiking plaatsvinden. De winnaars van de finale waren  Aad Snijders en Thee Ouwens  die dus  de eerste prijs naar Megen mochten nemen. de verliezers van de finale en dus tweede  waren Joke Janssen en Simon Luitens van Le Moulin  en de winnaars van de kleine finale Piet Peters en Ria van Eck beide van Le Moulin mochten  de derde prijs in ontvangst nemen.

Onze voorzitter Diny van Tongeren, mocht in haar dankwoordwoord bij de sluiting terugzien op een zeer geslaagd derde Boveneinds Boeltje, zeker door de inbreng van Altéd te loat uit Appeltern die muzikaal het hele gebeuren op een nog hoger plan tilde. De muziek voor en na de finale, en zeker tijdens de prijsuitreiking maakte alles nóg gezelliger. Ook de verrassing in de vorm van een oranje sjaal, heel goed bruikbaar tijdens de komende E.K. uitgedeeld door een sponsor werd alom door iedereen gewaardeerd.